Mosselstraat9.nl
Aardappel-koolsoep

Ingrediënten
• 200 g magere rookspekreepjes
• 1 eetl olie
• 2 eetl boter
• 2 preien in ringen
• 350 g aardappels in stukken
• 500 g groene kool gesneden
• 1 l vleesbouillon
• 1 dl kookroom

Bereiding
1. Bak de spekreepjes in de olie in een ruime pan krokant. Neem het spek uit de pan en hou het apart.
2. Voeg de boter aan het spekvet toe en bak hierin de prei, aardappel en kool 5 min op hoog vuur. Hou wat kool achter en snij deze in dunne reepjes.
3. Schenk de bouillon erbij, breng deze aan de kook en laat alles zacht koken tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de spekreepjes toe en de dungesneden kool en laat de soep nog 2-3 min koken.
4. Roer de room erdoor.