Mosselstraat9.nl
Asperge lasagne

Ingrediënten
• 750 gr asperges
• 12 lasagnevellen wit, Honig
• 200 gr plakjes achterham
• 1 zakje Knorr witte saus
• room culinair
• peterselie
• nootmuskaat en peper
• geraspte kaas
• verse parmezaanse kaas

Bereiding
1. Oven voorverwarmen tot 200°C.
2. Maak de asperges schoon, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar. Bewaar het kookvocht.
3. Maak de Knorr witte saus met 2 dl aspergevocht en roer er een ½ dl room culinair door. Voeg toe: peterselie, nootmuskaat, peper en de aspergestukjes.
4. Een (vierkante) ovenschaal invetten en hier in doen: bodem bedekken met weinig saus, 4 lasagnevellen, bedekken met ham, aspergesaus, 4 lasagnevellen, bedekken met ham, restant aspergesaus, 4 lasagnevellen, rest van de ham.
5. Meng de overgebleven room culinair met 100 gr geraspte kaas en giet dit over de schotel. Eventueel hierover nog vers geraspte parmezaanse kaas.
6. De schotel afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca 20 min door en door warm laten worden.
7. Aluminiumfolie verwijderen en lasagneschotel in nog 10 min goudbruin laten kleuren.