Mosselstraat9.nl
Asperges met roerei

Ingrediënten
• 700 gr asperges
• boter
• 1 ui
• 1 prei
• 100 gr hamreepjes
• 2 eieren
• 20 gr boter
• 25 gr bloem
• 1 dl aspergevocht
• 1 dl witte wijn
• 1 dl room
• peterselie
• peper, zout, nootmuskaat
• geraspte kaas

Bereiding
1. De asperges schillen en gaar stomen.
2. De fijngesneden ui bakken in wat boter, de prei-ringetjes toevoegen en de hamreepjes en dit alles even meebakken. De eieren met wat melk loskloppen, bij de prei voegen en roeren tot roerei. Op smaak maken met peper en zout.
3. Dan 20 gram boter verhitten, de bloem erover strooien en goed roeren. Beetje voor beetje het aspergevocht, witte wijn en room toevoegen tot een gebonden saus. Peterselie toevoegen en op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
4. De asperges in een overschaal leggen, hier bovenop het ham-roereimengsel. De saus erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas.
5. De schotel mooi bruin gratineren in de oven op 200°C.
6. Lekker met: verse tagliatelle met een restje saus en vers geraspte parmezaanse kaas.