Mosselstraat9.nl
Balletjes in biersaus

Ingrediënten
• 250 g. rundergehakt
• 1½ tl gehaktkruiden
• ½ ei
• paneermeel
• 1 tl komijnpoeder (Djinten)
• 1 tl sambal
• 2 tl fijngehakte bladselderij
• 1 teentje knoflook
• 1 el bloem
• 1 ui (in ringen gesneden)
• 1 el tomatenpuree
• 1 flesje Duchesse de Bourgogne, of ander bruin bier
• 1 bouillonblokje

Bereiding
1. Het gehakt mengen met de gehaktkruiden, ½ geklopt ei, de komijnpoeder, sambal, bladselderij, geperst teentje knoflook en eventueel paneermeel.
2. Hiervan 8 balletjes draaien. Deze balletjes aan alle kanten aanbraden zodat ze goudbruin zijn en dan uit de pan halen.
3. De uiringen in het braadvet bakken tot mooi bruin. De bloem erover strooien en even meebakken.
4. Dan toevoegen: de tomatenpuree, ½ flesje bier en bouillonblokje de balletjes erbij en 30 minuten zacht laten stoven.
5. En 10 minuten voor het einde van de stooftijd eventueel de rest van het bier toevoegen en de saus wat inkoken.
Lekker met gekookte aardappelen en spruiten (van Nuijten).