Mosselstraat9.nl
Cannelloni

Ingrediënten
• 1 grote ui
• 2 teentjes knoflook
• 400 gram rundgehakt
• 2 el olijfolie
• peper en zout
• 1 tl oregano
• 1 tl salie
• klein blikje tomatenpuree
• 1 tl suiker
• 3 el zure room
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 bouillonblokje
• 1 tl suiker
• italiaanse kruiden
• cannelloni plm 20 stuks
• geraspte kaas
• boter

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Hak de gepelde ui en de knoflook fijn en bak ze met het gehakt in de hete olie. Roer er het zout, de peper, oregano en salie, tomatenpuree en suiker door en laat het mengsel afkoelen. Roer de helft van de geraspte kaas met de zure room door het afgekoelde gehakt.
3. Druk de gepelde tomaten fijn, verhit ze met het nat en laat ze iets inkoken. Breng op smaak met bouillonblokje, suiker en italiaanse kruiden.
4. Vul de cannelloni met het gehakt en leg ze in een ingevette ovenschaal. Overgiet ze met de tomatensaus, bestrooi met het restant van de kaas en beleg met vlokjes boter. Laat de cannelloni in het midden van de oven 45 minuten gratineren.

Serveer er een groene salade bij.