Mosselstraat9.nl
Couscous met vleessaus

Ingrediënten
• rundvlees in blokjes
• 1 tl koenjit
• 1 ui
• cayennepeper
• 1 teentje knoflook
• 1 tl komijn
• 1 winterwortel
• marjolein en oregano
• 1 blikje tuinbonen
• 1 tl djahé
• 250 g sperziebonen
• couscous
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 bouillontablet
• selderij en peterselie

Bereiding
1. Het vlees aanbraden in een grote pan, de ui en de knoflook meebakken en dan de rest van de groenten (behalve de tuinbonen) even meebakken.
2. Zoveel water toevoegen tot alles onder staat en dan alle kruiden toevoegen en een paar uur sudderen. Dan als laatste de tuinbonen erbij.
3. De couscous maken volgens voorschrift en erbij serveren.
Lekker met komkommer-mint-salade en Turks brood.