Mosselstraat9.nl
Enchiladas chatas con bananas

Ingrediënten
• 1 el olie
• 250 gr rundergehakt
• 1 kleingesneden ui
• 1 uitgeperst teentje knoflook
• mexicaanse chilisaus
• 1 banaan
• 6 tortilla's
• olie voor het bakken
• crème fraiche
• geraspte belegen kaas

Bereiding
1. Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt tot het rul is. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de helft van de mexicaanse chilisaus toe en breng alles aan de kook.
2. Draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel zonder deksel op de pan circa 10 minuten koken tot praktisch alle vloeistof is verdampt. Voeg de fijngesneden banaan toe en maak het mengsel op smaak met wat zout.
3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de tortilla's een voor een ca. 10 seconden. Laat de tortilla's uitlekken op keukenpapier.
4. Neem een springvorm ter grootte van de tortilla's. Leg een tortilla in de vorm, bestrijk hem met chilisaus, leg er wat van het gehaktmengsel op en bestrooi met wat geraspte kaas. Herhaal dit en eindig met een tortilla. Bestrijk deze met crème fraiche en bestrooi met geraspte kaas.
5. Doe de vorm in de oven op 200° C. en laat de enchiladas door en door warm worden.
Lekker met Verduras con Crema (groenten in roomsaus)