Mosselstraat9.nl
Gentse Waterzooi

Ingrediënten
• 2 kippenpoten
• 1½ ltr kippenbouillon
• 2 plukjes foelie
• 1 tl gedroogde tijm
• 2 laurierblaadjes
• 2 preien
• 2 plakken knolselderij
• 1 winterwortel
• 250 g krielaardappeltjes
• 2 dl koksroom
• fijngehakte peterselie

Bereiding
1. Doe de bouillon met de foelie, de tijm en de laurier in de pan. Breng aan de kook en voeg de kip toe en laat deze in 45 minuten gaar worden. Haal de kip, foelie en laurierblaadjes uit de bouillon.
2. Snijd de prei in dikke ringen, de plakken knolselderij in blokjes en de wortel in kwartschijfjes. Voeg dit samen met de aardappeltjes toe aan de bouillon.
3. Haal het kipvlees van de poten en snijd dit in stukjes en voeg dit ook toe.
4. Roer de room door de bouillon en bestrooi met de peterselie.