Mosselstraat9.nl
Kippensoep, pittig

Ingrediënten
• 1 kippepoot
• ½ courgette
• 1 rode + 1 groene paprika
• 2 teentjes knoflook
• 1 tl sambal
• 2 kippenbouillontabletten
• olijfolie
• 1 blik gepelde tomaten
• handje spaghetti
• zout en versgemalen peper
• 1½ ltr water

Bereiding
1. Zet de kippepoot op met ca 1½ liter water, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in circa 1 uur trekken.
2. Snijd de courgette in plakjes en de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en laat de geperste knoflook en de sambal op laag vuur zachtjes bakken. Laat de courgette en de paprika zachtjes in de olie smoren tot ze gaar zijn.
3. Schep de gare kip uit de bouillon en snijd het vlees in nette blokjes. Breng de bouillon aan de kook met de bouillontabletten, de tomaat en de gebroken spaghetti. Laat koken tot de spaghetti bijna gaar is.
4. Doe het mengsel uit de koekenpan bij de soep, roer er de blokjes kip door en breng zonodig verder op smaak met zout en peper