Mosselstraat9.nl
Mexicaanse tomatensoep

Ingrediënten
• 200 gr. spekreepjes
• 1 ui, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, geperst
• ½ winterwortel, in blokjes
• 1 rode paprika, in blokjes
• 1 stengel bleekselderij, gesneden (of wat je in huis hebt)
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 klein blikje crispy mais
• 1 ltr water
• 2 vleesbouillontabletten
• 1 tl sambal
• 1 tl tacokruiden

Bereiding
1. De spekreepjes uitbakken en uit de pan nemen. Dan de ui en de knoflook bakken. Het water, de bouillontabletten en de gepelde tomaten toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken. Met de staafmixer pureren.
2. De wortel, paprika, bleekselderij en/of andere groenten toevoegen samen met de sambal en de tacokruiden en gaar koken. Als laatste de mais en de spekreepjes erbij en nog 2 minuten mee laten koken.
Lekker met shoarmabroodjes.