Mosselstraat9.nl
Paprikabrood

Ingrediënten
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 1 el olijfolie
• 2 takjes rozemarijn
• 1 deeg voor witbrood

Bereiding
1. Halveer de paprika's en maak ze schoon.
2. Leg de paprika's en de rozemarijn in een lage braadslede, sprenkel de olie eroverheen en rooster ze 20 minuten in een voorverwarmde oven 200°C of totdat het vel lichtgeblakerd is.
3. Haal het vel van de paprika's en snijd ze in reepjes.
4. Maak een witbrooddeeg in de broodmachine. Snijd het deeg in drie gelijke porties en rol ze uit tot net iets groter dan de vorm. Leg een portie in de vorm en leg daar de helft van het paprikamengsel op. Leg de tweede portie deeg hierop en dek het af met de rest van het paprikamengsel. Leg de laatste deegportie hierop en druk de zijkanten van het deeg langs de vorm omlaag.
5. Laat nog een keer rijzen op laagste ovenstand en bak daarna het brood totdat het goudbruin en gaar is