Mosselstraat9.nl
Paprikasoep

Ingrediënten
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 1 ui
• 50 g boter
• 30 g bloem
• 8 dl water
• 2 bouillon tabletten
• 2 dl melk
• 1 goudkuipje smeerkaas


Bereiding
1. Snijd zowel de paprika's als de ui in lange reepjes (moeten op lepel passen). Laat de boter smelten, fruit er de uireepjes heel lichtbruin in, doe de paprikareepjes erbij, schep ze goed door de uien en smoor het geheel 10 minuten.
2. Strooi er de bloem (3 afgeschudde eetlepels) over, roer tot er geen losse bloem meer te zien is en voeg daarna de helft van het water toe.
3. Roer alles glad, schenk de rest van het water erbij en voeg ook de bouillontabletten toe. Laat de soep binden, roer de melk en de smeerkaas erdoor en wacht tot de smeerkaas geheel gesmolten is (dat duurt even)