Mosselstraat9.nl
Pikante Pannekoeken

Ingrediënten
• pannenkoekenbeslag: ½ pak = 8 stuks
• 500 g gehakt
• 1 rode + 1 groene paprika
• 2 uien
• enkele augurken
• paprikapoeder, zwarte peper, cayennepeper, tabasco
• 1 blikje tomatenpuree
• 250 ml room
• 100 g geraspte kaas
• 2 eieren

Bereiding
1. Het gehakt in olie of boter rul bakken en dan toevoegen:
2. gesnipperde uien, fijngesneden paprika's, gesnipperde augurken, zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder en enkele druppels tabasco (zelf voeg ik eventueel nog rode wijn en italiaanse kruiden toe) en 20 minuten laten sudderen.
3. Nadien tomatenpuree toevoegen en nog even laten sudderen
4. Dunne pannenkoekjes bakken en deze vullen met het gehaktmengsel en oprollen. Ze in een ingevette ovenschaal leggen.
5. De room mengen met de 2 eieren en 50 gram geraspte kaas. Dit mengsel over de pannenkoeken gieten en daarover de rest van de kaas strooien.
6. In de oven bij plm. 220°C in 15 minuten laten gratineren.
Lekker met komkommersalade.