Mosselstraat9.nl
Sardines met tomatensaus

Ingrediënten
• 2 blikjes sardines in olie
• 50 gr boter
• 2 uitgeperste teentjes knoflook
• 1 groot blikje tomatenpuree
• oregano
• peper en zout
• 1 groene paprika
• 2 hardgekookte eieren
• zure augurkjes en zure uitjes

Bereiding
1. Laat de sardines goed uitlekken en verwijder de graten. Leg de sardines op een platte schaal.
2. Verhit de boter en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomatenpuree, oregano, wat peper en zout toe, roer alles goed doorheen en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen.
3. Leg de paprika onder de ovengrill tot de schil donkerbruin van kleur is. Laat de paprika afkoelen, verwijder de schil en snijd hem in smalle reepjes.
4. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
5. Schenk de tomatensaus over de sardines en garneer de schotel met de reepjes paprika, de partjes ei en enkele zure augurkjes en zure uitjes.