Mosselstraat9.nl
Zalmfilet op bladerdeeg

Ingrediënten
• 2 plakjes bladerdeeg
• ½ venkelknol
• 1 rode ui
• 4 verse zalmfilets (even voorstomen)
• 2 theelepels tijm
• 4 eetlepels créme fraîche
• versgemalen peper, zout
• 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de venkel schoon en snijd de knol in heel kleine blokjes. Overgiet ze in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui.
2. Snijd met een scherp mes het vel van de zalm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met de créme fraîche.
3. Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en leg ze op de plakjes deeg. Bestrijk ze dun met créme fraîche en strooi de venkel en de ui erover. Sprenkel de olijfolie erover.
4. Bak de zalmfilet op de bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de taartjes op vier borden en serveer direkt.