Mosselstraat9.nl
Appel en paprika chutney

Ingrediënten
• 2 tl zwarte peperkorrels
• 1 tl kruidnagels
• 400 g appels, geschild en fijngesneden
• 600 g rode paprika's, fijngesneden
• 300 g uien, fijngesneden
• 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 75 g rozijnen
• 250 ml azijn en
• 250 ml appelazijn
• 125 ml droge witte wijn
• 625 ml water
• 300 g bruine suiker

Bereiding
1. Leg de peperkorrels en kruidnagels in een gaasje en bind dit dicht. Doe het gaasje in 'n pan met de appel, rode peper, paprika, ui, knoflook, rozijnen, azijnen, wijn en het water en breng het aan de kook.
2. Laat het zonder deksel pruttelen en roer regelmatig tot de appel en paprika zacht zijn.
3. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
4. Laat dit nog 1½ uur pruttelen zonder deksel en af en toe roeren, of tot het mengsel ingedikt is. Verwijder het gaasje.
5. Vul de gesteriliseerde potjes met de chutney, sluit ze en zet ze op de kop tot afgekoeld.