Mosselstraat9.nl
Gevulde cakerol

Ingrediënten
• 3 eieren gesplitst
• 90 gr witte basterdsuiker
• 120 gr zelfrijzend bakmeel
• 2 el warme melk
• extra basterdsuiker
• 2 el aardbeienjam
• 250 ml slagroom
• 1 el suiker
• 2 tl slagroomversteviger

Bereiding
1. Oven voorverwarmen tot 200°C.
2. Klop de eiwitten stijf, voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en klop tot dik en glanzend. Voeg, onder goed mengen, een voor een de eidooiers toe. Spatel de bloem met de melk er doorheen. Giet het op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het uit tot 1 cm dik. Bak het beslag in de oven in ca 15 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en keer deze meteen om op een met fijne suiker bestrooide theedoek (of bakpapier). Trek er het papier af en rol voorzichtig cake met theedoek op. Laat dit afkoelen.
3. Daarna uitrollen en besmeren met jam, daarop de slagroom. Nu weer oprollen, zonder theedoek. Ingepakt in plasticfolie op laten stijven in de koelkast.

Chocolade cakerol:
1. Vervang 2 el bloem door 2 el cacao
2. geen aardbeien jam
3. Drie el kokos aan slagroom toevoegen