Mosselstraat9.nl
Chocoladetaart

Ingrediënten
• 125 gr boter
• 185 gr chocolade (puur of melk, van goede kwaliteit)
• 150 gr bitterkoekjes
• 150 gr fijne tafelsuiker
• 4 grote eieren
• cacaopoeder of poedersuiker

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de binnenkant van een springvorm van 24cm dun in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Breek de chocolade in stukken. Verkruimel de bitterkoekjes.
2. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer met een garde of mixer één voor één de eieren door het mengsel. Voeg de koekkruimels en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe. Giet deze massa in de springvorm en bak de taart in circa 40-50 minuten gaar.
3. Snijd de chocoladetaart los van de wand van de vorm en laat hem 15 minuten rusten. Verwijder dan de vorm en bestrooi de taart met cacaopoeder of poedersuiker.
Serveer er lobbig geklopte mascarpone of slagroom bij.