Ingrediënten
• 1 kg courgette
• 2 uien
• 1 rode paprika
• 40 gram zout
• 330 ml azijn
• 300 gr suiker
• 1 tl selderijzaad
• 1 tl koenjit
• 2 tl mosterdzaad
Bereiding
1. Snijd de courgette, ui en paprika in dunne plakjes (half of kwart). Leg ze in een grote schaal en bedek ze met water. Voeg het zout toe, roer door en laat het 2 uur staan.
2. Giet het af in een vergiet.
3. Doe de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
4. Doe de goed uitgelekte groenten in een pan, giet het azijnmengsel erbij en laat 2 uur staan.
5. Breng het aan de kook en laat 5 minuten koken.
6. Verdeel over schone, goed af te sluiten potjes. Laat ze op z'n kop staan tijdens het afkoelen.
Lekker bij: Nasi en Bami