Mosselstraat9.nl
Couscous-salade

Ingrediënten
• 250g couscous
• 50g rozijnen
• ½ ltr kippenbouillon
• 4 lenteuitjes
• ½ komkommer
• 50g pijnboompitten
• 2 el olijfolie
• 1 rode paprika

Bereiding
1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
2. Breng de bouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom, roer de rozijnen erdoor en schenk de kokende bouillon erover. Laat de couscous ca 30 minuten wellen tot de bouillon is opgenomen.
3. Snijd de schoongemaakte lenteuitjes schuin in stukjes. Was of schil de komkommer, halveer hem en verwijder de zaadjes. Snijd de helft in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
4. Schep de lenteui, komkommer, paprika en de olijfolie door de afgekoelde couscous. Strooi de pijnboompitten erover.
Lekker met: Knoflookmint-yoghurt, gegrilde kip, gegrilde aubergine.