Mosselstraat9.nl
Goulashsoep

Ingrediënten
• boter
• 200 gr rundvlees in blokjes
• paar plakjes ontbijtspek
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• ½ winterwortel
• 1½ paprika
• 1 grote aardappel
• 1 kl el paprikapoeder
• cayennepeper
• bloem
• kl bl tomatenpuree
• 1 laurierblad
• 3 vleesbouillontabletten
• 1½ ltr bouillon
• 1 kl tl kummel
• 2 el risoni
• (1 tl suiker)

Bereiding
1. In de boter de rundvleesblokjes rondom bruin bakken. De gesneden ui en de gesnipperde knoflook toevoegen en even meebakken. Dan de wortelplakjes en de paprikasnippers meebakken en het laurierblaadje toevoegen.
2. Doe het paprikapoeder, cayennepeper, de tomatenpuree en de bloem erbij en bak 2 minuten mee.
3. De bouillon toevoegen en alles zo'n 2 á 3 uur zachtjes laten koken.
4. De in kleine blokjes gesneden aardappel toevoegen en de soep minstens een half uur laten koken. Voeg 10 minuten voor eindtijd de risoni en kummel toe.