Mosselstraat9.nl
Kerrie Bengala

Ingrediënten
• 1 pond kipfilet (of rundvlees)
• 2 ons boontjes
• 2 ons worteltjes
• 1 ui
• 3 teentjes knoflook
• 1 el sambal
• 2 schijfjes laos
• 1 tl koenjit
• 3 blaadjes poeroet
• 1 struikje sereh
• 1 tl ketoembar
• stukje kokosblok
• zout, olie

Bereiding
1. De kip in stukjes snijden. Ui, knoflook, laos en ketoembar fijnmalen.
2. Dit mengsel tesamen met de poeroet en de sereh bakken in een beetje olie. Vervolgens de koenjit, de kip en de sambal toevoegen. Even doorbakken en 1 glas water erbij doen en sudderen tot het vlees gaar is.
3. Op smaak brengen met zout.
4. Vervolgens de boontjes en de in reepjes gesneden wortelen toevoegen en op een klein vuur sudderen tot het gaar is, tenslotte de kokosblok toevoegen.