Mosselstraat9.nl
Kip met dadels en honing

Ingrediënten
• olijfolie en boter
• 500gr kipfilet
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 tl ketoembar
• 1 tl djahé
• 1 tl kaneel
• ½tl cayennepeper
• ½tl nootmuskaat
• 1 tl koenjit
• 250ml kippenbouillon
• 80gr ontpitte dadels
• 2 el honing
• 80gr witte amandelen
• verse korianderblaadjes

Bereiding
1. Snijd de kip in stukken. Verwarm de olie met de boter, voeg de kip toe en bak de stukken rondom bruin. Haal ze dan uit de pan.
2. Voeg zonodig wat olie aan de pan toe en bak hierin de fijngesneden uien en knoflook. Doe alle kruiden erbij en bak al roerende tot de uien zacht zijn.
3. Doe de kip terug in de pan samen met de kippenbouillon en laat dit nog een half uur sudderen. Haal het deksel van de pan en laat het geheel wat indikken.
4. Voeg als laatste toe: gehalveerde dadels, honing en (in een droge pan) geroosterde amandelen en de verse koriander.
Lekker met: Couscous en sperziebonen met walnoten tomatensaus