Mosselstraat9.nl
Kofta Curry

Ingrediënten
• 500 g rundergehakt
• 2 tl gemberpoeder
• paneermeel
• zout of gehaktkruiden
• 1 ei
• olie
• 1 ui
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 groene paprika
• 2 el kerriepoeder
• 2 tl ketoembar
• 1 tl kaneel
• 1 teentje knoflook
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 bouillontablet
• chilipoeder
• 2 bananen
• verse koriander

Bereiding
1. Gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout of gehaktkruiden en ei door elkaar mengen. Hier balletjes van draaien. De balletjes rondom bruin bakken in olie en boter en dan uit de pan halen.
2. De gesnipperde ui en knoflook fruiten in de pan en de gesneden paprika ook meebakken. Dan toevoegen: gepelde tomaten, kerriepoeder, ketoembar, kaneel, tomatenpuree, chilipoeder, bouillontablet en 3 dl water. 10 Minuten zachtjes laten stoven.
3. De gehaktballetjes erbij doen en nog 10 minuutjes laten stoven. Als laatste de in plakjes gesneden bananen toevoegen en bestrooi met koriander.
Lekker met basmatirijst en komkommer in mintyoghurt.