Mosselstraat9.nl
Laagjes Macaroni

Ingrediënten
• 350 g dikke pijpmacaroni
• 750 g diepvries bladspinazie
• peper, nootmuskaat
• 300 g hamreepjes
• boter
• 1 ui
• 4 eieren
• 1½ dl melk
• 1½ dl koffieroom
• geraspte kaas

Bereiding
1. De macaroni koken en laten uitlekken.
2. De spinazie ontdooien en op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
3. De gesnipperde ui in de boter bakken en de hamreepjes toevoegen. Een ovenschaal invetten en de helft van de macaroni erin scheppen. Het ham-uimengsel en de spinazie erover verdelen en de rest van de macaroni erop scheppen.
4. De eieren met de melk loskloppen en erover schenken. De geraspte kaas erover strooien. De schaal afdekken met aluminiumfolie en 45 min. in een hete oven (200° C).
5. De laatste 15 min. de folie wegnemen.