Mosselstraat9.nl
Mexicaanse laagjes

Ingrediënten
• 3 el olie
• 1 winterwortel
• 3 stengels bleekselderij
• 1 rode paprika
• 3 bosuitjes
• 2 tenen knoflook
• 1 blik mais
• 500 g rundergehakt
• 1 rijpe banaan
• 50 g rozijnen
• 2 dl gezeefde tomaten
• 1 á 2 el tacokruiden
• 4 tortilla's
• 2 el fijngehakte koriander
• 200 ml créme fraîche
• 150 g geraspte belegen kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie in 'n braadpan en fruit de groenten in ca 3 minuten zachtjes beetgaar. Pers de knoflook boven de gefruite groenten en schep de mais erdoor. Schep ze op een bord.
2. Bak het gehakt in het bakvet rul. Snijd de banaan in kleine stukjes en roer ze met de rozijnen, gezeefde tomaten en tacokruiden door het gehakt en laat de saus ca 10 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel, om dikker te worden.
3. Vet een springvorm in en leg een tortilla op de bodem. Verdeel een derde van het gehakt erover, strijk een volle lepel créme fraîche erover uit en schep hierop een derde van de groenten. Strooi er een beetje kaas en koriander over en leg hierop een tweede tortilla.
4. Herhaal dezelfde volgorde nog 2 keer. Strijk de rest van de créme fraîche over de bovenste tortilla uit en strooi de rest van de kaas en koriander erover.
5. Bak de tortillataart in ca 20 minuten bruin.