Mosselstraat9.nl
Mihoen Sigapore

Ingrediënten
• 250 g mihoen
• 150 g chinese garnalen
• 250 g kipfilet
• 200 g taugé
• 1 grote prei
• 150 g wortel
• 150 g sperziebonen
• 1 teen knoflook
• 1 rode peper
• 3 gedroogde chinese champignons
• 3 el zoute ketjap (of vissaus)
• peper, zout en olie

Bereiding
1. Mihoen in warm water 30 minuten laten weken.
2. Champignons 30 minuten weken in warm water en daarna in reepjes snijden. Boontjes en wortel in reepjes snijden en prei fijnsnijden. Vlees in dunne reepjes snijden, de garnalen overlangs snijden.
3. De fijngesneden knoflook en peper bakken in olie, vlees en garnalen toevoegen, even doorbakken en dan zoute ketjap of vissaus toevoegen. De chinese champignons, boontjes en wortel toevoegen, even doorbakken tot alles gaar is. Mihoen erbij doen, op smaak maken met peper en zout en als laatste de prei en taugé.
4. Goed door elkaar mengen en gefruite uitjes erover strooien.
Zonder garnalen en kipfilet lekker als bijgerecht bij Perkedel.