Mosselstraat9.nl
Mild rundvlees op z'n Indonesisch

Ingrediënten
• 5 el olie
• 1 tl tamarinde
• 3 tenen knoflook
• zout
• 5 sjalotjes
• 1½ dl tomatensap
• 1 kilo runderlappen
• 5 dl kokosmelk
• 2 el gemberwortel
• 5 el ketjap manis
• 2 el kerrie
• 5 dl runderbouillon
• 3 el goela djawa

Bereiding
1. Verhit de olie in een grote braadpan. Bak hierin de fijngehakte sjalotjes en knoflook lichtbruin. Voeg het in dobbelsteentjes gesneden vlees toe en schroei dit dicht tot het lichtbruin is.
2. Voeg fijngehakte gemberwortel, kerriepoeder, goela djawa en tamarinde (of 1 eetl azijn) toe en breng op smaak met zout.
3. Roer dan de tomatensap, kokosmelk en ketjap erdoor. Zet de pan met een deksel op een sudderpitje en laat het vlees in enige uren zacht garen en sudderen.
Het is de bedoeling dat een dikke saus overblijft (eventueel nog binden voor het opdienen).