Mosselstraat9.nl
Nasi Balikpapan

Ingrediënten
• 250 gr kip of hamlappen in stukjes
• 250 gr garnalen
• 500 gr rijst
• 2 grote fijngemaakte uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 tl trassie
• 2 el ketjap manis
• mespuntje kentjur
• sambal
• 100 gr reepjes ontbijtspek
• 1 fijngesneden prei
• bladselderij
• halve in schijfjes gesneden komkommer
• gefruite uitjes

Bereiding
1. Fruit in wat olie de ui, knoflook en de trassie, tot de ui bruin is. Doe er dan de kip of vlees en de garnalen bij en maak het af met de kruiden. Is het vlees bruin dan het spek toevoegen tot deze gaar is.
2. Voeg dan, beetje bij beetje, de gestoomde rijst toe en roer goed om tot de rijstekorrels los zijn. De ketjap erover, wat sambal naar smaak en roer het geheel weer goed door elkaar (klein vuur!). Als laatste de prei en selderij er doorheen doen.
3. Opdienen in een diepe schaal: garneer het geheel af met Telor Tjeplok (gebakken ei), de plakjes komkommer en strooi er wat gefruite uitjes over.
Lekker met Atjar Tjampoer en Krupuk. Selamat Makan!