Mosselstraat9.nl
Perkedel

Ingrediënten
• 250 g rundergehakt
• 200 g gekookte aardappelen
• 2 tl gehaktkruiden
• 1 ei
• gefruite uitjes

Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 200°C.
2. Het gehakt mengen met de fijngestampte aardappelen, de gehaktkruiden, ei en gefruite uitjes. Doe dit in een ovenschaal en bak het gaar in de oven in ± 45 minuten.
3. (De 'echte' indoos maken er eerst kleine platte balletjes van, rollen die door eiwit en bakken ze dan in olie.)

Lekker met chilisaus:
1. Een fijngesneden ui en 1 geperste teen knoflook bakken in een beetje olie. 1½ glas water toevoegen en als het kookt 1 el sambal en een klein blikje tomatenpuree erbij doen. Op smaak brengen met 2 el suiker, 2 el azijn en 1 tl zout. En daarna binden met tapioca (maizena).
en lekker met Mihoen Singapore (zonder vlees/garnalen)