Mosselstraat9.nl
Pie met varkenshaas

Ingrediënten
• 3 plakjes bladerdeeg
• 2 uien
• 2 rode paprika's
• 200 g sperziebonen
• 400 g varkenshaas
• 2 plakjes ontbijtspek
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 dl vleesfond
• 1 dl rode wijn
• 1 el goulashkruiden
• 2 tl majoraan
• peper zout
• 1 eierdooier

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de uien, snijd de paprika's in stukken en snijd de sperziebonen in stukjes. Snijd de varkenshaas in blokjes en de ontbijtspek in dunne reepjes.
3. Bak het ontbijtspek knapperig bruin en voeg dan het vlees en de groenten toe (eventueel met wat boter). Roer de tomatenpuree, de fond, de wijn, de kruiden en wat peper en zout door het vleesmengsel. Laat dit alles sudderen tot de groenten gaar zijn. Doe het mengsel over in een glazen ovenschaal (en zet, als je dit hebt, het vogeltje in het midden). Leg de plakjes bladerdeeg over de vulling (een gat over het vogeltje) en plak de rand vast met een beetje water. Schuif de pie in het midden van oven en bak hem in 20 - 25 minuten goudbruin.
In plaats van het vogeltje kun je ook met een appelboor enkele gaatjes in het deeg steken.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes.