Mosselstraat9.nl
Plaatpizza

Ingrediënten
• 500 gr witbrooddeeg
• pizzasaus
• hamreepjes
• pepercervelaat
• geraspte kaas
Pizzasaus
• - 1 ui
• - 2 eetl olijfolie
• - 2 teentjes knoflook
• - 1 theel suiker
• - 4 dl gezeefde tomaten uit een pak
• - 1 theel Italiaanse kruiden
• - 1 theel zout

Bereiding
1. Maak het deeg in de broodmachine. Rol uit ter grootte van een bakplaat, circa ½ cm dik. Leg het deeg in de ingevette bakplaat en bestrijk dun met pizzasaus.
2. Beleg de ene helft met hamreepjes (eventueel nog kleine blokjes ananas) en geraspte kaas en de andere helft met plakjes pepercervelaat en geraspte kaas.
3. Zet de bakplaat in een oven op de laagste ovenstand gedurende een half uur (halverwege uitschakelen), om na te rijzen. Haal de plaat uit de oven en verwarm de oven tot 200°C. Zet onderin de oven een bakje met warm water.
4. Bak de pizza 15 minuten.
PIZZA-SAUS
1. Pel en snipper de ui en fruit de ui in de olie. Pers de teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe. Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
-> Handig is om de saus in kleine porties in te vriezen.