Mosselstraat9.nl
Pruimentaart

Ingrediënten
• 100 gr boter
• 100 gr suiker
• 1 pakje vanillesuiker
• citroenaroma
• 2 eieren
• 150 gr bloem
• 1½ tl bakpoeder
• 1 el melk
• 50 gr gemalen amandelen
• 750 gr blauwe pruimen
• 2-3 el geschaafde amandelen

Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 180°C.
2. De boter smeuïg roeren, langzaam de suiker, vanillesuiker, wat citroenaroma en de eieren toevoegen. De bloem met het bakpoeder mengen en beetje bij beetje met 1 el melk door het beslag roeren. De gemalen amandelen erdoor scheppen.
3. Het deeg in een ingevette vorm leggen en gladstrijken.
4. De pruimen wassen, drogen, halveren, ontpitten en met de binnenkant omhoog, dakpansgewijs over het deeg verdelen. Met de geschaafde amandelen bestrooien en de vorm in de oven zetten. Baktijd ongeveer 50 minuten.