Mosselstraat9.nl
Rundvlees gestooft in bier

Ingrediënten
• 500 gr runderlappen
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 1 kl blikje tomatenpuree
• 1 el mosterd
• 1 laurierblaadje
• 1 tl gedroogde tijm
• 1 el bruine basterdsuiker
• 1 el balsamico-azijn
• 1 el bloem
• 1 flesje donker bier
• 1 bouillonblokje

Bereiding
1. Snijd het vlees in niet te kleine blokjes. Snipper de uien grof en de knoflook fijn.
2. Verhit boter in een pan met dikke bodem. Braad de blokjes vlees rondom bruin en schep ze uit de pan. Laat de ui in het braadvet fruiten tot ze begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken.
3. Voeg dan toe: tomatenpuree, mosterd, laurier, tijm, suiker, azijn en bouillonblokje. Roer er de bloem door. Blus af met het bier en schep het vlees terug in de pan. Het vlees moet net onder staan.
4. Laat met het deksel op de pan 2½ uur stoven.