Mosselstraat9.nl
Sambal Goreng Boontjes

Ingrediënten
• 600 g sperziebonen
• 1 grote ui
• 1 teen knoflook
• 1 ontpitte rode peper
• 1 tl trassi
• ½ tl asem
• olie
• ½ tl sereh
• 1 schijfje laos
• 1 tl ketoembar
• 3 el ketjap manis
• 2 cm santenblok
• 1 mespunt suiker
• zout

Bereiding
1. De ui, knoflook en peper fijn snijden. Met de asem, trassi en zout in de boter fruiten. De gesneden bonen erdoor roeren. De laos, ketoembar en sereh erdoor doen. Een kopje heet water en de ketjap erbij gieten en blijven roeren totdat alles goed dooreen gemengd is. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten stoven op zacht vuur. Smelt vervolgens de santen erin en voeg de suiker er aan toe. Nu en dan roeren. Zodra er een olieachtig vocht boven komt is het gerecht klaar.