Mosselstraat9.nl
Schuimzwanen

Ingrediënten
• 2 eiwitten
• 125 g bastersuiker
• 90 g geschaafde amandelen licht geroosterd
voor de kersensaus:
• 425 g kersen zonder pit in siroop uit pot
• 1 el kirsch
• 1 tl bastersuiker
• 1 tl citroensap
voor de mascarponevulling:
• 250 g mascaspone
• 2 el poedersuiker
• 1 tl vanille-essence
• 1¼ dl room


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 125°C. Teken voor de lichamen op 2 vellen bakpapier 6 druppels per vel die op de breedste plaats 5 cm breed zijn en 10 cm lang zijn. Teken voor de nekken zes 'S'-vormen op bakpapier. Teken een paar extra 'S'-vormen waar ruimte is, voor het geval er een paar breken. Leg het papier op bakplaten.
2. Klop de eiwitten in een schoon, droog kommetje met de mixer tot stijve pieken. Voeg langzaam de suiker toe; klop goed na elke toevoeging tot de suiker is opgelost. Smeer het mengsel dik in de druppels uit en maak de breedste kant iets dikker. Steek de punten van de geschaafde amandelen er schuin in voor de veren. Spuit wat van het mengsel in een spuitzak met een gewone spuitmond van 5 mm tot nekken. Gebruik overgebleven meringue om extra 'S'-vormen te spuiten. Bak ze 1 uur; draai de platen na 30 min.. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen.
3. Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap. Pureer ze met 80 ml van het sap en zeef ze dan. Roer de kirsch, basterdsuiker en het citroensap erdoor.
4. Meng de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence. Klop de room tot zachte pieken en schep hem door de mascarpone. Klop hem indien nodig om het mengsel dikker te maken.
5. Plak met de mascarpone 2 druppelvormen aan elkaar voor het lichaam en steek er een 'S' voor de nek tussen. Schep de saus op de borden en zet de zwanen in het midden..