Mosselstraat9.nl
Vlaamse runderlappen

Ingrediënten
• 1 kilo runderlappen
• mosterd
• 1 ons spekjes
• 3 uien
• 1 teentje knoflook
• 1 prei
• 1 theelepel piment
• 1 theelepel tijm
• 2 laurierblaadjes
• 4 kruidnagelen
• 1 eetlepel suiker
• 1 eetlepel wijnazijn
• 1 flesje donker bier
• ½ l bouillon

Bereiding
1. Peper en zout de runderlappen en smeer ze goed in met mosterd. Laat ze even staan en bak ondertussen in een braadpan zachtjes de spekjes. Haal ze er daarna uit. Doe een klontje boter bij het braadvet, laat het goed heet worden en schroei hierin snel de runderlappen mooi bruin aan iedere kant dicht. Laat dan de gesneden uien, prei en knoflook meebraden tot ze glazig worden. Giet er het bier over en de runderbouillon tot alles onderstaat.
2. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag.
3. Doe er de kruiden e.d. bij en laat het geheel 2 uur zachtjes stoven, maar zorg ervoor dat het vlees niet droog komt te staan.
4. Eventueel binden met allesbinder