Mosselstraat9.nl
Vleessaus uit Bologna van Sophia Loren

Ingrediënten
• 300 gram rundgehakt
• een paar lepels olie
• 1 worstje
• 50 gram boter
• 1 wortel
• bouillon
• 1 selderiestengel
• 1 glas witte wijn
• 1 ui
• blik gepelde tomaten
• 1 teentje knoflook
• 1 klein bosje peterselie
• enkele blaadjes basilicum

Bereiding
1. Meng rundgehakt, worstje, wortel, selderie, ui, knoflook, peterselie en basilicum, alles fijngehakt. Zet dit op een klein vuur met enkele lepels olie en 50 gram boter.
2. Na een poosje, als de bodem droog begint te worden, aanlengen met enkele lepels bouillon. Als het geheel opnieuw begint te drogen en te fruiten er een glas witte wijn bijdoen en wachten tot deze is ingekookt.
3. Tenslotte de fijngemaakte gepelde tomaten toevoegen.
4. Op een zacht vuurtje laten doorkoken tot alles goed vermengd is.
5. Het is de bedoeling dat de saus levendig roodbruin maar niet rood wordt.
Lekker met gemarineerde paprika's