Mosselstraat9.nl
Winterpasta

Ingrediënten
• 250 gr rundgehakt
• 2 tl gehaktkruiden
• 3 tl parmezaanse kaaspoeder
• ½ geklopt ei
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 2 plakken knolselderij
• ½ winterwortel
• 200 gr spruitjes
• 1 pakje gezeefde tomaten
• 2 maggiblokjes
• witte wijn
• 1½ tl suiker
• 1½ tl italiaanse kruiden
• 225 gram elleboogjes macaroni

Bereiding
1. Het gehakt aanmaken met de gehaktkruiden, parmezaanse kaas en ei. Hiervan kleine balletjes draaien.
2. De balletjes rondom bruin bakken in boter en wat olijfolie. De gesneden ui en geperste knoflook even meebakken en dan de schoongemaakte spruitjes en in blokjes gesneden knolderij en winterwortel toevoegen.
3. De gezeefde tomaten met de bouillonblokjes, suiker en italiaanse kruiden erbij doen en eventueel aanlengen met witte wijn.
4. Dit nog 30 minuten sudderen.
Lekker met: elleboogjes macaroni en stokbrood met kruidenboter