Mosselstraat9.nl
Zomermacaroni

Ingrediënten
• 400 g macaroni
• 4 flinke tomaten
• 1 rode ui
• 150 g geraspte kaas
• 1 teentje knoflook
• ½ bosje peterselie
• olijfolie
• versgemalen peper
• 1 rode paprika
• 1 courgette
• 400 g rundergehakt
• 3 eetlepels pesto

Bereiding
1. De pasta in ruim water met zout en een paar druppels olie beetgaar koken.
2. Ondertussen de ui snipperen en samen met het geperste teentje knoflook in de olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De paprika in blokjes snijden, de courgette in plakjes snijden en deze vierendelen en dit alles zachtjes meebakken. Royaal met peper bestrooien.
3. De pesto met 1 eetlepel macaroni-kookvocht losroeren. De macaroni afgieten en de pesto erdoor schudden. Het groente-gehaktmengsel door de macaroni scheppen en het geheel direct overdoen in een ingevette ovenschaal.
4. De tomaten in halve plakken snijden en op de macaroni leggen. De kaas erover verdelen en in de oven laten smelten.
5. Uit de oven met de geknipte peterselie bestrooien.
Lekker met een groene salade.