Mosselstraat9.nl
Zwitserse kaasfondue

Ingrediënten
• 1 pak kaasfondue 400 gr.
• 100 geraspte Gruyere
• 100 geraspte Emmentaler
• 125ml witte wijn
• 1 teen knoflook
• 3 á 4 soorten fijne vleeswaren
• augurkjes
• zilveruitjes
• mini maiskolfjes uit blik
• chutney / relish
• Turks brood

Bereiding
1. De kaasfondue verwarmen in een pan. De geraspte kazen toevoegen en de witte wijn. Dit alles goed mengen en verwarmen tot de geraspte kaas gesmolten is.
2. Een vuurvaste schaal inwrijven met doorgesneden knoflook en deze erin laten liggen. De kaasfondue hierin gieten en warm houden op een rechaud.
3. Dippen met blokjes Turks brood.
tip
1. Om erbij te eten (niet dippen): rolletjes vleeswaren, augurkje, zilveruitje, chutney, relish, e.d.
2. Om erbij te drinken: een glaasje Kirsch